Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд отказа да коментира дали отборът ще привлича нови играчи. През изминалото лято „червените дяволи“ се дистанцираха от това да привличат големи имена, тъй като вече са си патили от тази стратегия. През годините играчи като Анхел Ди Мария, Бастиан Швайнщайгер и Радамел Фалкао пристигнаха на „Олд Трафорд“, но не оправдаха големите очаквания. За сметка на това мениджърът Оле Гунар Солскяер привлече млади, английски играчи, които са готови да се докажат – Даниел Джеймс, Аарън Уан-Бисака и Хари Магуайър.

„Победи. Атакуващ футбол с играчи, които имат X фактор и да се дава шанс на млади играчи“, отговори Уудуърд, запитан на въпроса относно клубната философия.

„В допълнение на това, искаме играчи, които уважават своите съотборници, клуба и историята“, допълни още той.

„Те трябва да разберат, че те създават история, идвайки в Манчестър Юнайтед. Никой не е по-голям от клуба. Те трябва да бъдат едновременно смирени и арогантни. Оле върна дисциплината в отбора. Искам да осигуря на отбора добро бъдеще в дългосрочен план. Точно затова Оле беше назначен с дългосрочен поглед към това той да е успешен“, заяви Уудуърд.