Равенството 1:1 между Манчестър Юнайтед и Ливърпул може да се окаже повратен момент в избора на схема за игра за Оле Гунар Солскяер. В дербито норвежецът излезе в схема с трима защитници и това до някъде се оказа успешно и дори изненада мениджъра на  „мърсисайдци“ Юрген Клоп.

Тримата в защита тогава бяха Виктор Линдельоф, Хари Магуайър и Маркос Рохо. Като халф-бекове пък играха Аарън Уан-Бисака и капитанът Ашли Йънг, които оказваха сериозна съпротива на Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд.

„Това може да се развие в нещо, защото имаме играчите, за да играем с трима в защита“, обясни Солскяер по отношение на смяната на формацията.  

„Разбира се, че има риск, когато играеш с трима в отбрана срещу трима в нападение за опонента, но трябваше да поемем този риск. Направихме го, за да си създадем шансове. Мислех, че гола е перфектен пример за това как искаме да играем“, добави наставникът. Голът на Рашфорд дойде от бърза контаатака, а Даниел Джеймс буквално летеше по десния фланг и предостави перфектен пас и Солскяер потвърди, че отборът трябва да играе повече на скорост и да е по-директен.

„Ние сме по-добри, когато нападаме бързо – без бавене на топката. Трябва да изнасяме бързо топката – не е нужно да е контраатака. Говорих за това преди двубоя: трябват повече рискове, да сме по-смели. Няма значение дали ще загубим топката там, тъй като можем да си я спечелим отново. Във финала на Шампионската лига Ливърпул получи дузпа след 40 секунди игра, след като топката беше пусната зад защитата и удари ръката на играч на Тотнъм. Всичко е до това да играеш правилния футбол и да го правим директно ще ни помогне“, заяви Солскяер.