Легендата на Ливърпул Стивън Джерард без да иска издаде, че полузащитникът на отбора Емре Джан ще напусне отбора след края на сезона. Това се случи по време на снощното му участие като гост-анализатор при BT Sport тъкмо за двубоя на „червените” срещу Порто от осминафиналите в Шампионската лига.

Тъй като договорът на 24-годишния Джан е до края на сезона, в момента той може спокойно да преговаря с други отбори и евентуално да подпише предварително споразумение. Макар че самият играч не изключи подновяване на контракта, кат цяло това е най-малко вероятната развръзка към момента.

Юве: Ще се мъчим за Джан до последно

А след думите на Джерард, който игра с редом с Джан в последните си сезони с екипа на „червените”, всички подобни надежди отиват на вятъра. Джан беше наказан за гостуването на Порто, което приключи с гръмко 5:0 в полза на английския тим. Затова след края на мача Джерард бе запитан какви са опциите в халфовата линия и тъкмо така неволно се изпусна.

„Джордан Хендерсън е способен да отвори всяка една защита. Той върши прилична работа като номер 6 (опорен халф – б.р.), но според мен е най-силен, когато топката е у него и тича напред”, заяви Джерард.

Милнър в Шампионската лига - не Джеймс, а Хамес

Той добави, че Ливърпул би имал полза от „чудовище” в средата на терена от типа на Виктор Уаняма от Тотнъм, а после продължи с: „Ще видим какво ще се случи. Емре Джан си тръгва, но пък ще пристигне Наби Кейта.”

Ювентус изглежда като предпочитания от Джан вариант за следващо  предизвикателство в кариерата. Ако той премина там, ще се събере със съотборника си от националния отбор Сами Кедира.