Челси стигна до трудна победа с 2:1 на „Стамфорд Бридж“ в лондонско дерби от 19-ия кръг на Висшата лига, която е 13-а поредна срещу този съперник. Попаденията за „сините“ от Лондон реализираха Михайло Мудрик и Нони Мадуеке от дузпа, а гол на Николас Джаксън не бе признат заради засада, докато за „орлите“ точен бе Еберечи Езе.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

С победата момчетата на Маурисио Почетино се изкачиха до десетото място във временното класиране с актив от 25 точки, докато отборът, воден от Рой Ходжсън, е 16-и с 18. Първата ситуация в срещата бе на сметката на домакините. В 11-ата минута Ян Маатсен нанесе удар от границата на наказателното поле, който обаче бе блокиран от бранител на гостите.

Само две минути след това Челси излезе напред в резултата, след като Мало Густо направи добър пробив през средата на терена, стигна до левия фланг, откъдето подаде към Михайло Мудрик в наказателното поле, а украинецът с удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0. В 22-рата минута пред Мудрик се откри нова възможност за гол, след като стреля от воле, но Дийн Хендерсън внимаваше и се справи с удара му.

В добавеното време на първата част Кристъл Палас стигна до изравнително попадение. Джордан Аю центрира към Майъл Олисе, който намери пространство между бранителите на Челси и с глава прати топката в мрежата – 1:1.

В 54-ата минута Палас бе близо до втори гол в мача и пълен обрат, след като Еберечи Езе стреля директно от пряк свободен удар, но малко покрай десния страничен стълб. В 76-ата минута Николас Джаксън направи непростим пропуск, след като получи топката на превъзходна позиция, но от близка дистанция стреля покрай вратата на Дийн Хендерсън.

Само минута след това Джаксън прати топката в мрежата, след като по великолепен начин засече възхитително центриране на Тиаго Силва, но късметът отново не бе на страната на сенегалеца, който бе в засада и голът му не бе признат. В 83-ата минута ново дълго подаване на Силва намери Армандо Броя, който овладя добре топката и стреля силно към близкия ляв ъгъл, но покрай вратата, пазена от Хендерсън.

Пет минути след това Челси получи дузпа за грубо влизане на Еберечи Езе в краката на Нони Мадуеке. С изпълнението се нагърби именно Мадуеке, който стреля в долния десен ъгъл, Хендерсън се хвърли вляво и в 89-ата минута Челси отново излезе напред – 2:1, а това се оказа и крайният резултат.