Много драма, напрежение и истински английски футбол ни предложи сблъсъка от 27-ия кръг на Чемпиъншип Брайтън и Шефилд Уензди.

След редица картони, бой и пропуснати положения, Брайтън все пак се добра до победата с 2:1 над Шефилд с два гола на Антъни Нокяер.

Нокяер откри резултата в 34-ата минута и даде преднина на Брайтън, но само десетина минути по-късно Люис Дънк си вкара автогол и възстанови равенството (1:1).

Втората част  започна напрегнато, а в 64-ата минута Глен Мъри получи червен картон за игра с ръка в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа в полза на Шефилд, но Фернандо Форестиери пропусна от бялата точка.

Двата отбора си размениха по няколко опасни положения, но все не стигаха до вратата.

В 85-ата минута обаче Брайтън се възползва от изгона ситуация и Нокяер стигна до вратата на противника за втори път в мача, вкарвайки за 2:1. 

Минути след това обаче напрежението ескалира и играчите на двата отбора се сбиха, като в центъра на разправията се оказа Стивън Флетчър, който е изгонен с директен червен картон.

Страстите едва се бяха охладили и в добавеното време избухна нов скандал. Той бе провокиран от Сам Хътчинсън, който влезе остро в краката на играч на Брайтън. С това действие, той си навлече гнева на съперниците си, но в крайна сметка се оказа, че съдията е видял ситуацията и показа червения цвят и на Хътчинсън.

Така след много драма Брайтън излезе лидерската позиция с 57 точки, а Шефилд Уензди е 6-и с 45 точки.