Челси успя да надиграе с лекота състава на Астън Вила с 3:0 в пореден мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Ромелу Лукаку откри в 15-та минута, а Матео Ковачич удвои в 49-ата. В предпоследната минута на добавеното време Ромелу Лукаку оформи крайното 3:0. 

18 снимки

Томас Тухел е направил шест промени в сравнение с равенството с Ливърпул. Новото попълнение Саул Нигес започна за първи път за лондончани. Тиаго Силва, Матео Ковачич, Калъм Хъдсън-Одой, Трево Чалоба и 

Домакините влязоха по-добре в мача. В деветата минута остро центриране на Хъдсън-Одой рикошира в гредата, след което топката бе изчистена от отбраната на Астън Вила.

В 15-ата Ковачич изнесе по превъзходен начин, справи се няколко противникови играчи, след което изведе Лукаку с превъзходно дълго подаване. Белгиецът овладя, елиминира Туанзебе и стреля смъртоносно покрай Стиър. Това е първи гол на Лукаку като играч на Челси на "Стамфорд Бридж". Той го чакаше дълго време и затова го отпразнува по много емоционален начин. Това се случи 10 години и 15 дни, след като белгиецът игра за първи път на "Моста" с екипа на лондончани.

След това попадение Астън Вила бе отборът, който атакуваше много по-опасно. Великолепни намеси на Едуар Менди обаче съхраниха аванс на Челси до почивката. Стражът спаси много опасни удари на Мингс, Конса и Рамзи. Тиаго Силва пък блокира решително изстрел на Оли Уоткинс.

Челси направи голяма стъпка към победата в началото на втората част. В 49-ата минута Мингс, притиснат от Ковачич, върна много лошо назад към Стиър. Хърватинът стигна пръв до топката и я прати във вратата – 2:0. В 50-ата минута Хавертц пропусна отлична възможност за трети гол, след като нахлу в наказателното поле, но от малък ъгъл стреля встрани от целта.

Траоре и Макгин пък не се възползваха максимално от поредни добри възможности, до които стигнаха гостите. В 76-ата удар на Алонсо по диагонала премина в опасна близост, но все пак страни от целта.

Секунди преди края беше оформен и крайният резултат, а Ромелу Лукаку успя да забие второто си попадение в мача след асистенция Сезар Аспиликуета. Така "сините" излязоха втори в класирането, с равен брой точки с Манчестър Юнайтед,