Сделката за продажбата на Нюкасъл е все по-близо. Това стана ясно днес, след като Шейх Халед Бин Зайед Ал Наян разпространи специално съобщение, в което потвърди, че е постигнал разбирателство със собственика Майк Ашли, а документите за покупко-продажбата на английския клуб са подписани и са изпратени във Висшата лига.

Преди няколко дни стана ясно, че компанията Bin Zayed Group, представлявана от Шейх Бин Зайед Ал Наян води преговори за акциите на „свраките” и е готова да плати 350 млн. паунда за тях. Впоследствие тези информации бяха потвърдени.

„Като имаме предвид многобройните спекулации по отношение на сроковете за придобиването на футболен клуб Нюкасъл от Bin Zayed Group, смятаме, че трябва да направим това изявление”.

„Условията по сделката между нас и Майк Ашли бяха договорени. Тези условия бяха отразени в документ, подписан и от двете страни, който бе изпратен до Висшата лига. Доказателство за средствата за сделката също бяха изпратени до адвокатите на Майк Ашли на 17 април 2019”.

“Процесът за одобряване на сделката от Висшата лига е стандартна процедура, която ще отнеме време и ние правим всичко каквото можем, за да асистираме на Висшата лига по време на въпросния процес”.

„Смятаме, че е необходимо да изясним този въпрос, за да могат феновете и широката общественост да разберат, за тези срокове”, написаха от Bin Zayed Group.

Още по темата:

Шейхът с интерес към Нюкасъл проговори: Водят се преговори

В Англия гръмнаха: Шейх купи Нюкасъл