Един от героите за Уотфорд от 1/2-финала за ФА Къп срещу Уулвърхемптън - Трой Дийни, бе емоционален след успеха с 3:2 на "Уембли".

Нападателят вкара дузпа за 2:2 в края на срещата, с което тя влезе в продължение. След това Уотфорд стигна до нов гол, с който си осигури мач срещу Манчестър Сити (18 мач) във финала на турнира.

След края Дийни заяви, че преди 12 години е плащал по 10 паунда на седмица, за да играе, а сега излиза на най-голямата арена в страната за най-стария футболен трофей.

"Когато се връщам назад във времето, се сещам, че преди 12 години плащах по 10 паунда на седмица, за да играя футбол. Сега обаче съм на финал. Благодаря на хората, които бяха до мен по време на целия ми футболен път", заяви Дийни.

В биографията на играча има и други тежки моменти. През 2012 г. Дийни бе осъден на 10 месеца затвор заради нарушаване на обществения ред и сбиване, при което пострадали са четирима студенти. Нападателят остана зад решетките за 90 дни. 

По време на престоя си в затвора той бе подкрепен от Уотфорд и след това се превърна в основен играч на тима. Дийни е част от състава на "стършелите" от 2010-а г. насам, като до момента има 123 гола в 367 мача, превръщайки се в една от най-ярките емблеми в историята на клуба.