Зрителите на втория полуфинал за ФА Къп станаха свидетелни на абсолютен футболен шедьовър. Отборът на Уотфорд стигна до пълен обрат от 0:2 срещу Уулвърхемптън, за да победи с 3:2 след продължения и да се класира за финала на ФА Къп. Уотфорд губеше в резултата с два гола в 79-ата минута, тъй като Мат Дохърти (36’) и Раул Хименес (62’) дадоха комфортен аванс на Уулвс. Все пак Жерар Делоуфеу намали с прекрасен изстрел в 79-ата минута, а Трой Дийни изравни от дузпа в 94-ата минута, която бе прегледана с ВАР.

Така дойде моментът в 104-ата минута, когато Жерар Делоуфеу закова своя втори гол в мача, и трети за „стършелите”, за да ги изпрати на финала за ФА Къп 2019, като там Уотфорд ще мери сили с Манчестър Сити. „Гражданите” победиха с 1:0 Брайтън в съботния ден.

Пред препълнения „Уембли”, за разлика от първия полуфинал, то първата опасност в срещата бе на сметката на Уулвърхемптън и тя дойде след 20 секунди. Джони Кастро овладя топката отдясно и отправи фалцов удар към далечната греда, ала топката отлетя аут. В петата минута пък Жоао Моутиньо опита късмета си от свободен удар, но не намери целта.

Първото положение за Уотфорд дойде в 26-ата минута, когато Трой Дийни опита мощен удар от средна дистанция, ала ужасно неточно. В 36-ата пък Леандер Дендонкер показа на Дийни как трябва да стреля от подобно разстояние, но Гомеш отби топката в корнер. Така се стигна до гола на Уулвс. Рубен Невеш получи късно отляво след корнер и достави страхотно центриране на втора греда за Мат Дохърти, който отблизо не сбърка – 1:0 за Уулвс.

Последваха нови солидни действия от Уулвс, като две по-късно Диого Жота стреля фалцово, но топката излезе аут. В добавеното време на първата част Андре Грей намери Трой Дийни, който бе останал очи в очи с Гомеш, но Конър Коуди положи тялото си, за да спаси сигурен гол във вратата на Джон Руди.

Втората част на „Уембли” стартира с добри възможности на Раул Хименес на два пъти, а в 55-ата Невеш отправи прекрасен удар от фаул, но встрани. Така се стигна до 62-ата минута, когато Дохърти центрира за Раул Хименес, а стрелецът на Уулвс овладя пред погледа на Кико Феминия и вкара гол с ножичен удар. Ситуацията бе спорна, тъй като позицията на Хименес бе много тънка, ала ВАР потвърди, че ходилото на Кико Феминия от Уотфорд покрива ситуацията.

Все пак в 79-ата минута резервата Жерар Делоуфеу отправи блестящ фалцов изстрел отляво, за да прати топката параболично в скобата на Джон Руди – 1:2. Голът определено даде импулс за целия отбор на Хави Грасия, който се втурна да търси късно изравняване на дуела на „Уембли”.

В 86-ата минута Холебас стреля от добра позиция, но неточно, а в 92-ата Трой Дийни бе съборен в наказателното поле от Леандер Дендонкер – дузпа за Уотфорд. Ситуацията също бе видяна от ВАР, като всички съдии бяха единодушни. Нападателят на Уотфорд лично се нае с тежката мисия да прати мача в продължения. Той бе безкомпромисен, пращайки със зверска сила топката във вратата на Руди – 2:2.

Продълженията в мача стартираха с шанс за Уулвърхемптън, ала стражът Джон Руди направи добро спасяване след удар на Джони Кастро. Така в последната минута на първото продължение Уотфорд стигна до пълен обрат. Точен за тима на Хави Грасия бе дело на Жерар Делоуфеу. Испанецът получи пас вдясно от Андре Грей и напредна в наказателното поле на Уулвс. Той премина капитана на Уулвърхемптън Конър Коуди и с фин изстрел с десния крак прати топката край тялото на Джон Руди – 3:2 за Уотфорд!

До края на срещата Уулвс опита да върне гола-пасив, ала моралът в играчите на Нуно Ешпирито Санто бе сведен до нулата, като в крайна сметка Уотфорд стигна до полуфинала в надпреварата, като на 18-и май ще спори за трофея срещу Манчестър Сити на "Уембли".