Звездата на Хофенхайм Керем Демирбай е пред дилема къде да продължи своята кариера, след като сериозен интерес към него има от Арсенал и Евертън. 

Футболистът на Хофе има достатъчно за разглеждане оферти, но най-настоятелни към този момент са именно "карамелите" и "топчиите". Демирбай играе за германския национален отбор, но е с турски корени, точно както Месут Йозил.

Друга прилика, която може да се намери между двата е, че на терена изпълняват почти еднотипни функции. Бившият полузащитник на Реал Мадрид е с изтичащ договор на "Емиратс" и точно заради това слуховете около Демирбай са толкова засилени към Северен Лондон.

Евертън пък страда от липса на креативност в предни позиции въпреки мащабната селекция през лятото, съставена от Роналд Куман. От началото на сезона "карамелите" са отбелязали едва 25 гола в лигата, чийто резултат е втория най-слаб в горната половина на лигата след Бърнли.

Демирбай има два гола, пет асистенции в 22 мача за Хофе през този сезон. За целия си престой при отбора от Зинсхайм Демирбай е забил осем попадения, 15 асистенции в 51 срещи.