Звездата на Тотнъм Деле Али отвърна на критиците, които го считат за симулант. Атакуващият полузащитник на „шпорите” заяви, че хората могат да останат с подобно впечатление просто защото в хода на мачовете противниковите играчи извършват прекалено много нарушения срещу него.

Деле Али не го е грижа дали го оплюват

21-годишният играч до голяма степен сам е виновен за сдобиването с подобна репутация, като в неособено дългата му кариера дотук определено имаше доста случаи, в които се опитваше да заблуди съдиите. В Англия определено битува мнението, че Али е достатъчно добър футболист, който няма нужда да прибягва до подобни прийоми.

Самият играч от своя страна се чувства малко като „черна овца” и изкупителна жертва, докато всъщност противниковите бранители хич не се церемонят срещу него. „Никой не би искал да бъде посочван като измамник. Това са просто мнения и всеки има правото да има такова”, коментира Али.

Легенда на Арсенал се втурна да брани Деле Али

„Често стигам в наказателното поле или в близост до него. Атакуващ футболист съм, така че ме фаулират доста. Това е красотата на футбола.”

„Навсякъде можете да откриете различни мнения. Най-важните за мен и тези, които ценя най-високо, са на семейството ми и на треньора. Аз знам в какво вярвам, в какво вярват те и какво вижда мениджърът.”

„Знам, че има ситуации, в които изглеждам зле. Но нещата са съвсем различни, когато си в центъра на екшъна”, добави асът на Тотнъм.

Днес от 14,15 часа българско време лондончани излизат срещу Суонси на „Либърти” в 1/4-финален дуел от ФА Къп. Срещата можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.