Вратарят на Манчестър Юнайтед – Давид де Хеа, е готов да намали заплатата си, ако това ще му гарантира дългосрочно бъдеще на „Олд Трафорд“, твърди The Sun. „Червените дяволи“ вече активираха опцията за удължаването на контракта му с още 12 месеца, която ще го задържи в клуба до края на следващия сезон.

32-годишният испанец обаче би искал да остане и след това и се надява на нов договор за поне три години. Сега изданието пише, че Де Хеа е обявил пред шефовете на клуба, че иска да подсигури бъдещето си и не парите са водещи в ситуацията, което означава, че е готов да намали възнаграждението си, ако се налага.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

В момента той е най-добре платеният в тима на „червените дяволи“ с около 375 000 паунда на седмица и ще трябва да приеме орязване на заплатата с повече от 25 процента, за да изпълни желанието си да остане в клуба, допълва The Sun.

Мениджърът Ерик тен Хаг увери вратаря, че му има пълно доверие и не търди негов заместник въпреки информациите, че „червените дяволи“ се интересуват от стража на Брентфорд Давид Рая.

Де Хеа, който беше привлечен още от Сър Алекс Фюргюсън през 2011-а година, заяви след равенството 1:1 срещу Кристъл Палас, че се чувства в прекрасна форма и е готов да продължи да помага на отбора.

„Чувствам се страхотно, чувствам се много добре, докато помагам на отбора. Тренирам добре и се чувствам уверен, както целия отбор. Чувствам се много добре и нека продължаваме напред. Не е нужно да доказвам нищо. Вече много години показвам качествата си. Знам, че хората обичат да говорят, но аз съм свикнал с това. Просто се представям възможно най-добре и помагам на отбора, давайки всичко от себе си през цялото време. Преминах през много трудни моменти и не ми пука, за да бъда честен (за критиките). Просто се съсредоточавам върху моята игра, моите тренировки и върху моя отбор“, сподели испанският страж.