Плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин де Брюин заяви, че ще бъде един от първите, които ще поздравят Ливърпул, ако „червените” успеят да завоюват титлата във Висшата лига.

„Гражданите” са действащите шампиони на Англия, като през миналия сезон станаха първия тим, който вдига трофея със 100 точки на сметката си. Сега десет кръга преди края на кампания 2018/2019 те изостават с точка зад Ливърпул, който дотук съумява да опази върха.

Според 27-годишния Де Брюин в момента Сити се връща към високите си стандарти от финалните месеци на предходния сезон. „Атмосферата с нищо не се различава. Ние сме на същото ниво, каквото показахме и тогава. Миналата година обаче водехме с 12 точки, а сега сме само с една назад. Това доказва, че Ливърпул се справя добре”, заяви белгийският ас.

„Ако продължим да печелим, а те сторят същото, всичко ще се заплете още повече. Ако спечелим всичките си мачове до края на сезона и това не се окаже достатъчно, то просто ще трябва да поздравим Ливърпул, който в такъв случай би завършил с 99 точки.”

„Остават още 10 срещи във Висшата лига, а това е дълъг път. Ливърпул все още е на линия, така че ние трябва да печелим мач след мач.”

„Нямаме представа къде ще завършим. Искаме да победим във всяка среща, но предвид тежкия график, задачата не е никак лесна”, добави Де Брюин.

В събота Манчестър Сити играе шампионатен двубой срещу Борнемут, докато ден по-късно Ливърпул има градско дерби срещу Евертън.