Мениджърът на Манчестър Сити предрече интригуващ финал на сезона в Премиършип и най-вече в битката за титлата. Интересното е, че испанецът отписа от борбата за трофея Тотнъм, който записа две поредни загуби и се отдалечи на девет точки от върха. 

Според треньора на "гражданите" и те, и лидерът Ливърпул ще губят точки до края на сезона, въпросът е кой ще сбърка по-малко, за да триумфира с отличието. До края на сезона в Англия остават още само десет кръга. 

"Наясно сме, че с 10 кръга до края и с по три точки за успех, много неща могат да се случат. Мисля, че и ние ще губим точки, и Ливърпул ще губи точки. Ще е интересно до самия край, ще видим какво ще се случи през май."

"Най-важното за нас сега е да се възстановим, да презаредим батериите и да се подготвим за следващия си мач с Борнемут през уикенда. Предстои ни много тежък график, но не можем да си позволим отпускане", заяви Гуардиола. 

От началото на декември насам Сити е в изключително натоварена програма, но така и играчите на испанския мениджър нямат време за по-сериозна почивка, защото се борят на четири фронта. От тогава досега те са изиграли цели 27 мача във всички надпревари. Следващата по-голяма пауза е в края на март заради националните отбори. 

Дотогава на "гражданите" им предстоят още четири сблъсъка - с Борнемут навън и с Уотфорд у дома в Премиършип, както и с Шалке у дома в Шампионската лига и със Суонси навън за ФА Къп. След това идва и така очакваната кратка почивка за презареждане.