Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Брюин вярва, че "небесносините" и градският съперник Манчестър Юнайтед ще спорят за титлата във Висшата лига през този сезон. Все пак, белгиецът не бърза да отписва и останалите отбори от битката за титлата.

"За момента мисля, че ние и Юнайтед ще се борим за титлата, но все още всички имат шансове. Рано е да правим заключение, защото две или три загуби ще ни върнат на по-задна позиция", каза Де Брюин.

"През миналия сезон играхме добре, но особено в големите мачове не успявахме да спечелим. В момента играем може би дори малко по-добре, защото имаме основата от миналата година. Засега всичко върви отлично, но трябва да работим здраво, за да постигнем целите си", каза още белгиецът.

От началото на кампанията Сити е спечелил осем от деветте си мача във Висшата лига, като играчите на Пеп Гуардиола демонстрират изключителна форма в нападение, записвайки разгромни победи над Стоук (7-2), Уотфорд (6-0), Ливърпул (5-0) и Кристъл Палас (5-0).

В ден на изравнени рекорди Пеп се бъзика с Агуеро

„Мисля, че показваме точно това, което той иска от нас. Ясно е, че ще има двубои, в които се представяме по-силно и такива, в които не чак толкова, но важното е да запазим стила си на игра. Опитваме се да доминираме и да притискаме максимално своя съперник и когато го правим успешно, това дава резултат. Наистина понякога е трудно да играем на високи обороти през целия двубой, но в момента всички се намират в отлична форма“, допълни още Де Брюин.