Централният защитник Даид Луис може би отново ще бъде титуляр за Челси въпреки проблемите си с мениджъра Антонио Конте. Вестник „Лондон Ивнинг Стандард” твърди, че бразилецът може да бъде реабилитиран за шампионатния мач срещу Уест Бромич през уикенда.

Давид Луис първи го отнесе в Челси

Бранителят бе оставен извън групата за назидание при трудната победа с 1:0 над Манчестър Юнайтед. Той е бил един от играчите, които са поставили под съмнение избора на тактика за злополучния двубой срещу Рома (0:3) в Шампонската лига.

„Стандард” допълва, че отношенията между двамата били напрегнати още от септември насам, като футболистът реагирал позитивно на изваждането си от състава. По време на международната пауза, в която той нямаше ангажименти към националния тим на Бразилия, той е показал усърдие и примерно поведение в тренировките.

Приятелството с Диего Коста струва скъпо в Челси

Колкото до въпросния двубой срещу Юнайтед, Конте аргументира решението си спрямо Луис с тактически причини. В същото време място тогава на пейката намери 17-годишния Итън Ампаду, а на терена в сърцето на отбраната Андреас Кристенсен затвърди добрата си форма напоследък.

Дългосрочното бъдеще на Луис обаче продължава да бъде неясно. Очевидно конфликтът между него и Конте не е толкова сериозен, колкото бе този между треньора и Диего Коста, който бе продаден именно по тази причина.