Челси се изправя срещу Манчестър Юнайтед този следобед в едно от големите дербита на 11-ия кръг във Висшата лига. Сблъсъкът на „Стамфорд Бридж” е много важен за шампионите, които определено не се намират в най-добрия си момент. Въпреки това мениджърът им Антонио Конте е готов да предприеме дързък ход, като сам се лиши от основен играч като Давид Луис.

Конте преди мача с Юнайтед: Трябва да сме концентрирани върху играта си

Според английските медии причината за решението на италианския тактик са влошаващите се взаимоотношения между него и централния защитник. В четвъртък Конте организира кризисна среща с отбора, а след нея явно Луис ще бъде човекът, който Конте ще използва, за да отправи предупреждение към останалите звезди. Идеята на наставника е да покаже, че оттук нататък влизат в сила нови правила и когато някой не се представя на ниво – без значение на името му – то този човек ще бъде пратен на пейката.


Не пропускайте супер сблъсъка Челси - Юнайтед от 18,30 часа по DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY


Вестник „Сън” твърди, че в тренировките след тежката загуба от Рома в Шампионската лига с 0:3 Конте е гласувал доверие на младия Андреас Кристенсен, който е прекарал времето в усилена подготовка на игра с трима в отбрана. Въпреки всичко присъствието на 21-годишен играч в отбранителния вал срещу тим като Юнайтед няма как да не бъде възприето като риск.

Абрамович посетил Конте в базата на Челси

В същото време доста от анализаторите на Острова се обединяват около мнението, че Луис може да има много малко аргументи против „разжалването” си. Представянето на къдрокосия латинос няма нищо общо със стабилността, която вдъхна в „синята” отбрана през миналия сезон. Всъщност мнозина считат, че 30-годишният играч се върнал към представянето, заради което често бе осмиван, докато носеше екипа на ПСЖ.

Антонио Конте вече потвърди, че срещу Юнайтед капитанът Гари Кейхил ще играе на предпочитаната си позиция отляво в защитното трио. Твърде е вероятно днес отбраната на Челси да бъде в състав Сесар Аспиликуета-Кристенсен-Кейхил.