Централният бранител на Челси Давид Луис беше категоричен, че той и неговите съотборници не биха се задоволили просто с място в топ 4 на Висшата лига. Бразилецът беше категоричен, че „сините” се интересуват единствено от спечелването на титлата.

Днес лондончани приемат Лестър в своя двубой от 18-ия кръг, а двубоят, който стартира в 17 часа българско време, можете да наблюдавате чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Преди неговото изиграване Челси се намира на 11 точки зад лидера Ливърпул, който вчера откри кръга с победа 2:0 над Уулвърхемптън.

„Всички знаят колко трудно първенство е Висшата лига, трябва да се отнасяме към нея стъпка по стъпка”, коментира 31-годишният Луис. „Разбира се, треньорът се опитва да направи нужните изчисления и да ни даде посока, която да следваме. Опитваме се да спечелим колкото се може повече точки. Не се борим просто за топ 4.”

„Дали е възможно в още първия сезон на Маурицио Сари да спечелим титлата? Да, мисля така, макар и с известна сдържаност. Стоим здраво стъпили на земята, караме стъпка по стъпка.”

„Разбира се, загубихме някои точки и можеше сега да сме в по-добра позиция, но всички знаят как стоят нещата в тази лига и как всеки може да победи всеки. Не ми е първият сезон тук, така че знам, че всичко е възможно”, заключи Луис.