Тотнъм не се предава до последно в борбата за титлата в Англия. "Шпорите" взеха тежкото си гостуване на Кристъл Палас с 1:0, а за да преодолеят съперника в лондонското дерби имаха нужда и от къс магия. 

Автор на единственото попадение беше датската звезда на Хотспър Кристиан Ериксен, който се разписа по-малко от четвърт час преди края. Той изстреля невероятна тупалка от около 30 метра и с това донесе трите точки на тима си. 

Този мач беше изключително тежък за Тотнъм, тъй като "орлите" са в прекрасна форма напоследък и нямаха намерение да се предават пред опонента си. Битката беше изключително здрава и Палас не отстъпваше нито педя терен без бой. 

Все пак, по-хубавите положения през постничката първа част бяха на "шпорите". Тоби Алдервейрелд, Деле Али и Хари Кейн обаче нямаха късмет да се разпишат, както и Ериксен. За домакините най-активен беше Кристиан Бентеке, който се намира в зверска форма в момента, но така и не успя да се разпише. 

В крайна сметка голове преди почивката не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. В 59-та минута се откри най-чистото положение в мача до момента пред Деле Али, който получи топката на страхотна позиция от Кайл Уокър, но така и не успя да намери целта. 

Отново Али и Хари Кейн имаха още шансове да се разпишат, но защитата на Палас и вратарят им Уейн Хенеси бяха непоколебими и в крайна сметка нулевото равенство се запазваше, а времето неумолимо напредваше. 

Но дойде време за магията на Кристиан Ериксен, която всъщност се оказа достатъчна за спечелването на трите точки. В 79-та минута той получи един пас в центъра, напредна малко и изстреля истински снаряд от около 25-30 метра. 

Изпълнението му всъщност беше и достатъчно технично, за да може топката да се озове точно в ъгъла, в който Уейн Хенеси не можеше да се намеси подобаващо и затова се оплете в мрежата му - 1:0 за Тотнъм. 

До края на мача "орлите" се вдигнаха на щурм в търсене на изравняването, но натискът им беше хаотичен и ялов. В крайна сметка те не стигнаха до попадение и трябваше да се примирят с поражението. 

С победата пък Тотнъм продължава да не изпуска от поглед лидера Челси и да се надява на титла. "Шпорите" събраха вече 74 точки, на четири зад лондонския си съперник, а до края на сезона и двата тима имат по пет двубоя. 

Кристъл Палас остава на 12-та позиция с 38 точки и почти 100% може да се смята за спасен от изпадане. Последният под чертата Суонси е с 31 точки, но едва ли ще успее да навакса това изоставане само в четири мача до края на кампанията.