Легендата на английския Ливърпул Кени Далглиш заяви, че не може по никакъв начин сезонът да бъде анулиран. Висшата лига бе спряна поне до 3 април заради пандемията от коронавирус и не е ясно дали изобщо ще завърши.

"Дали някой наистина мисли, че най-разумният резултат е Ливърпул да бъде лишен от възможността да спечели титлата, след като се представи фантастично в 29 мача от сезона досега и има преднина от 25 точки пред Манчестър Сити. Първата ми мисъл е, че трябва да бъде дадено време да приключат вътрешните първенствата. Ако това означава да се играе през ден в продължение на три седмици през май или дори през юни, нека така да бъде. Далече от идеалното, но всички клубове са в еднаква ситуация. Така че условията ще бъдат равни за всички. Това, което със сигурност не трябва да се случва, е сезон 2019-2020 да бъде обявен за нулев и да бъде анулиран", заяви той.

"Трябва да се надяваме, че колкото е възможно повече хора да са в безопасност, здрави и да не са заразени от вируса. Напълно нормално е футболът да стане второстепенно на фона на световните здравни проблеми, които не можем да подценяваме. В момента това е най-важното и пожелавам на всички да бъдат в добро здраве", каза още Далглиш.