Лестър е на прага на изпадащите, а сезонът е преполовен. "Лисиците", които спечелиха шампионската титла само преди седмица сега са на 1 точка от 18-ото място.

Раниери коментира пред медиите, че машината на Лестър работи, но това не е така. Какви са едни от главните причини за състоянието, в което се намира тимът.

През миналия сезон тимът побеждаваше, къде с късмет, къде с умения, съумя да оцелее и спечели титлата, но сега проблемите са куп.

Няма го Канте, който беше моторът на тима, но вече е в Челси. От този факт страда и работоспособността на Риад Марез, която е намалена.

Раниери не се справя до този момент с работата си през настоящата кампания, от ръководството на тима са зад специалиста, но до колко ще бъдат търпеливи. Заговори се и за евентуално недоволство на играчите към Раниери. Явно нещо в съблекалнята куца, а това дава отражение и на играта на футболистите.

Едва ли емоцията от спечелената титла е причина за тазгодишното представяне на тима, но футболистите са неузнаваеми.

Варди и Марез не са същите футболисти както преди, единственото добро нещо за "лисиците" през този сезон е великолепното представяне на тима в Шампионска лига, но да видим до къде ще стигне тима, след като на 1/8-финалите срещу тях ще излезе Севиля.

Друга причина за слабото представяне на Лестър е и разузнаването от страна на съперниците. Вече към Лестър се гледа по различен начин и всеки взема мерки.

Все пак до края на сезона има време и Раниери има възможността да задържи тима в елита на Англия.