Симпатичният отбор на Линкълн Сити все така отказва да сложи точка на своята приказка в тазгодишното издание на ФА Къп. В 5-ия кръг от турнира петодивизионният тим хвърли поредната бомба, като отстрани елитния Бърнли след успех с 1:0 на „Търф Моор“. Шон Рагет беше точен с глава минута преди края на редовното време, за да превърне Линкълн в първия тим от Футболната лига на Англия, който стига до четвъртфинал във ФА Къп от Втората световна война насам.

41 години по-късно невзрачният Линкълн пак се окичи със слава

Като цяло мачът беше доста равностоен, макар и в доста моменти Бърнли да подчерта разликата в класите. Линкълн обаче не се отчая в нито един миг и с много воля се постара да пренапише своята клубна история. До днес Сити не беше прескачал този етап, като през януари с отстраняването на втородивизионния Ипсуич изравни най-доброто си постижение.

Сега мениджърът Дани Коули без съмнение записа името си със златни букви в аналите, като успя да мотивира играчите си, които изнесоха чудесен мач в гостуването. През първото полувреме Линкълн позволи само един точен шут към вратата на Фарман. Отправи го Андре Грей в 27-ата минута, без особено да затрудни стража.

Второто полувреме започна с ранен шанс за Линкълн Сити, който започна да поглежда все п-смело към вратата на Том Хийтън. Критичните мигове за „дяволчетата“ дойдоха в заключителния четвърт час, когато Скот Арфийлд, Андре Грей и Кийн пропуснаха много изгодни възможности.

Като никога! Джоуи Бартън - без вина виновен

Историческият миг настъпи в 89-ата минута, когато при поредния ъглов удар за Линкълн Шон Рагет се извиси при далечната греда и стреля много добре в близкия горен ъгъл. Хийтън изби топката, но още в реално време се видя, че го прави зад голлинията. Технологията впоследствие потвърди редовността на попадението, което остави Линкълн на минутки от реализирането на мечтата.

Технологията потвърди бомбата на Линкълн

Тя можеше и да не стане факт, след като в третата минута от продължението Андре Грей се измъкна сам срещу вратаря Фарман. Последният обаче излезе мълниеносно напред и допълнително затвори ъгъла пред нападателя, с което улесни задачата си при спасяването.

По този начин Линкълн Сити вече е в следващата фаза и ще чака жребия за най-големия мач в своята история.