Манчестър Юнайтед не е взел решение за бъдещето на Мейсън Грийнууд, но на нападателя няма да му липсват опции, дори и да не се завърне в клуба. Съобщава се, че играчът има четири отворени възможности, ако "червените дяволи" решат да се откажат от услугите му.

"Червените дяволи" не позволяват все още на Грийнууд да се завърне, като те потвърдиха, че водят свой "собствен процес", след като наказателните обвинения по случай, свързан с обвинения в опит за изнасилване, нападение и принудително поведение, бяха оттеглени.

Ако от Юнайтед решат да не върнат Грийнууд на "Олд Трафорд", тогава нападателят ще потърси нов клуб, според The ​​Sun. Очаква се Грийнууд да се опита да намери друг отбор в Европа, Близкия изток, китайската Суперлига или в Съединените щати.

Твърди се, че трансфер в Мейджър Лийг Сокър е малко вероятен на този етап поради заплатите на Грийнууд. Очаква се клубовете да не желаят да харчат голяма част от тавана на заплатите си за нападателя. В момента Грийнууд получава заплата от около 75 000 паунда на седмица в Манчестър Юнайтед и може да се наложи да намали тези искания, ако иска да си намери успешно нов клуб извън Висшата лига.

Все още не е ясно кога Манчестър Юнайтед ще вземе окончателно решение за Грийнууд. Твърди се, че персоналът на "червените дяволи" е "раздвоен" относно това дали нападателят трябва да получи право да играе отново за клуба.

Смята се обаче, че няколко члена на женския отбор на клуба се чувстват "изключително неудобно" от перспективата Грийнууд да се върне в Юнайтед. Мениджърът Ерик тен Хаг се е свързал с Грийнууд за първи път, откакто обвиненията бяха свалени. Треньорът наскоро се е обадил на нападателя, за да провери физическото и психическото му състояние.