Дебютът на Жоао Феликс в Челси започна добре, като португалецът показа част от магията си в първото си полувреме за „сините“, но завърши катастрофално - с изгонване. Дългокосият атакуващ футболист получи червен картон за ужасно влизане срещу Кени Тете от Фулъм в центъра на терена.

Сега Феликс е изправен пред наказание от 3 мача във Висшата лига, което ще му попречи да играе срещу Кристъл Палас, Ливърпул и отново срещу Фулъм на „Стамфорд Бридж“. А въпросната санкция ще удари и Челси по джоба, при това доста сериозно на фона на скъпия му наем от Атлетико Мадрид.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Лондончани платиха на "дюшекчиите" 10 милиона британски лири, за да подпишат с Феликс до края на май. „Синият“ клуб също така се съгласи да изплаща пълните възнаграждения на 23-годишния играч - 270 000 паунда на седмица. Това означава, че целият наем ще им струва около £16 милиона.

Проста сметка показва, че Феликс струва на Челси около 760 000 паунда на мач от Висшата лига. На практика Челси ще плати около £2,3 милиона по време на трите мача, за които нападателят няма да бъде на разположение.