Отборът на Челси постигна ключова победа над Лийдс в мач от Висшата лига. „Сините” от Лондон спечелиха с 1:0 след гол на защитника Уесли Фофана, който бе негов първи за отбора. Успехът ще свали малко от напрежението върху мениджъра Греъм Потър.

Това бе едва втора победа за Челси в последните 16 мача във всички турнири.

Двубоят на „Стамфорд бридж” започна много силно за домакините, които в първия половин час на срещата имаха куп положения за гол.

Кай Хаверц пропусна останал очи в очи с вратаря на Лийдс, а удар на Жоао Фелис се спря в напречната греда. Бен Чилуел също бе много близо до попадение, но изстрелът му от добра позиция мина покрай вратата.

Постепенно обаче Челси намали темпото и футболистите на Лийдс на свой ред взеха инициативата. Джак Харисън пробва късмета си от фал, но не намери рамката на вратата.

В се пак през втората част футболистите на Челси стигнаха до така скъпоценния гол, който им донесе трите точки. Уесли Фофана се разписа в 53-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер.

След спечелените три точки Члеси събра актив от 34 и заема десето място във временното класиране. Лийдс пък остава на точка от зоната на изпадащите във Висшата лига.