Челси се завърна към победите, след като се наложи с 3:0 при гостуването на Лестър от 21-ия кръг на Премиършип. Лондончани бяха без нападателя си Диего Коста, който забърка скандал преди двубоя, но това не повлия негативно на момчетата на Антонио Конте, които постигнаха изключително важна победа, след като в предния кръг отстъпиха в дербито на Тотнъм.

Мачът започна обнадеждаващо за домакините, след като още в 1-та минута Ахмед Муса направи добър пробив, след което стреля от малък ъгъл, но Тибо Куртоа спаси.

Челси поведе в 6-та минута, когато Еден Азар подаде към Маркос Алонсо, който изпрати топката във вратата на Каспер Шмайхел.

Лондончани можеха да удвоят своята преднина в 43-та минута, когато Давид Луис изпълни късо фаул и подаде към Еден Азар, който веднага продължи към Педро Родригес, но той стреля неточно в аут.

Челси поведе с 2:0 в 51-та минута, когато Уилиан центрира от фаул в наказателното поле, топката стигна до Маркос Алонсо, който стреля, след което кълбото се отби в крака на Уес Морган и влетя във вратата на Шмайхел.

Маркос Алонсо бе близо до това да оформи своя хеттрик в 64-та минута. Виктор Моузес центрира в наказателното поле на Лестър, но топката прехвърли повечето играчи, след което Алонсо отправи диагонален удар, но топката профуча на милиметри встрани от левия стълб на вратата на Шмайхел.

Челси реализира трети гол в 71-та минута, когато Педро изведе Уилиан сам срещу Каспер Шмайхел. Вратарят успя да спаси удара на бразилеца, но след това Педро с глава изпрати топката в опразнената врата.

Челси е лидер в класирането на Премиършип с 52 точки, докато Лестър е петнайсти с 21 точки.