Челси загуби първи точки от началото на сезона, след като завърши 2:2 при гостуването на Суонси от четвъртия кръг на Премиършип, който се игра на „Либърти Стейдиъм“. „Сините“ от „Стамфорд Бридж“ могат изключително много да съжаляват за загубените две точки. Не само това, но воденият от Антонио Конте отбор дори бе на път сам да се бие.

Челси започна много силно мача и в 5-та минута Уилиан отправи хубав удар, но Лукаш Фабиански спаси.

Диего Коста откри резултата в 18-ата минута с много технично изпълнение, като засече пробив и пас на Оскар.

Еден Азар можеше да удвои преднината на Челси в 20-та минута, когато направи отличен пробив и изскочи сам срещу Лукаш Фабиански. Белгиецът се опита да прокара топката между краката на вратаря, но той успя да я избие в корнер.

Гилфи Сигурдсон отправи хубав диагонален удар в 40-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Диего Коста можеше да удвои преднината на Челси в 43-та минута, но пропусна.

Тибо Куртоа направи голямо безумие в 58-та минута, когато фаулира Гилфи Сигурдсон и съдията посочи бялата точка. Исландецът получи топката от дълбочина от кениеца Моду Бароу, излезе срещу вратаря Куртоа, който го подсече. Наказателният удар бе реализиран от Сигурдсон в 59-та минута.

Челси направи нова много груба грешка в 62-та минута, което позволи на Суонси да направи пълен обрат в мача. Лерой Фер открадна топката от Гари Кейхил, след което излезе сам срещу Тибо Куртоа и прокара топката между краката му. Холандецът обаче извърши нарушение срещу защитника на Челси, когато отне топката, но това остана незабелязано от съдията.

Еден Азар отправи много хубав удар в 66-та минута, но Лукаш Фабиански спаси.

Франсеск Фабрегас пусна отличен извеждащ пас към Оскар в 78-та минута. Бразилецът бе изведен зад отбраната на Суонси, но отправи много слаб и неточен удар в аут.

Пред Оскар се откри нова възможност в 80-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Суонси, бразилецът стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Диего Коста се разписа с атрактивна задна ножица в 81-ата минута, след като трима защитници преди това не успяха да изчистят топката.

Челси можеше да стигне до победата в 85-та минута, когато Еден Азар направи добър пробив и подаде към Диего Коста, койт остреля, но Лукаш Фабиански спаси и изби в корнер.

Челси остава на втора позиция с 10 точки, на две от лидера Манчестър Сити, който е начело след вчерашната победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед. С 4-ата си точка от началото на първенството Суонси се изкачи на 13-о място в класирането.