Буквално няколко минути след драмата между Лестър и Челси на "Кинг Пауър Стйдиъм" от 1/4-финалите за ФА Къп, стана ясен и жребият за предпоследната фаза на най-старата клубна футболна надпревара. 

И явно в щаба на "сините" от Лондон доволно потриват ръце, че се справиха с "лисиците", защото изтеглиха възможно най-лесния съперник от всички възможни. Те ще срещнат Саутхемптън на "Уембли". 

"Светците" са единственият от четирите представителя на тази фаза, който не е в Топ 6 на класирането в момента. И със сигурност всеки от полуфиналистите е искал да се падне с него, но този късмет имаше Челси. 

Другата полуфинална битка е между Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Тя породи интересен казус, защото "шпорите" домакинстват цял сезон на "Уембли" и този мач едва ли не се явява домакински за тях.

От лагера на "червените дяволи" още не изчакаха да прекъсне живото предаване на жребия по "Би Би Си" и обявиха, че подават жалба за "неправомерно облагодетелстване с преимущество" на съперника и настояват мачът да се премести на друг стадион. 

Засега отговор от ФА на тяхната жалба няма. Иначе двата полуфинални сблъсъка на "Уембли" ще се състоят на 21 и 22 април, като тепърва ще станат ясни часовете и разпределението на мачовете.