Кариерата на Марк Хюз начело на Саутхемптън стартира по възможно най-добрия начин. „Светците“ успха да надделеят с 2:0 над Уигън в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на Англия и така намериха място сред четирите най-добри в надпреварата.

За полуфиналите в турнира вече се класираха Манчестър Юнайтед и Тотнъм, а по-късно днес ще стане ясен и последният участник в тази фаза. Той ще бъде определен от тимовете на Лестър и Челси.

Головете за успеха на Саутхемптън бяха дело на Пиер-Емил Хойберг и Седрик Соарес през втората част.

Саутхемптън поведе в 62-та минута на срещата, когато Душан Тадич центрира от ъглов удар и Пиер-Емил Хойберг изпрати топката във вратата на Уигън с удар с крак от около 6-7 метра.

Седрик Соарес пък реши всичко в мача в първата минута на добавеното време, когато преодоля защитик на домакините, откъсна се сам срещу вратаря Крисчън Уолтън и вкара за 2:0.

Това беше първият мач на Марк Хюз начело на Саутхемтпън, след като Маурисио Пелегрино беше освободен след загуба с 0:3 срещу Нюкасъл за първенството.

В него "светците" се намират на 18-о място и са в зоната на изпадащите, но намиращите се над чертата Кристъл Палас и Уест Хем имат само с по една повече. С по още една напред са Суонси и Хъдърсфийлд. Уигън, който в предния кръг отстрани Манчестър Сити, е на трето място в Лига 1 при пет точки изоставане от Блекбърн.

Атлетик обаче е и с три мача по-малко заради продължителното си участие в турнира за купата на ФА.