Челси е започнал търсенето на компания, на която да продаде правата върху името на стадиона си, след като той бъде реконструиран.

При всички положения от Челси са обяви, че „Стамфорд Бридж“ ще остане част от наименованието на стадиона независимо на коя компания бъде продадено името.

Челси търси пряка инвестиция от 500 милиона паунда при продажбата на името на съоръжението.

Новият стадион ще бъде с капацитет от 60 хиляди места, а от лондонския клуб се надяват да могат да играят домакинските си мачове на него от началото на сезон 2019/20.

Ремонтните дейности по стадиона ще бъде покрити изцяло от Роман Абрамович.

Тотнъм също търси спонсор за името на своя стадион. „Шпорите“ искат да получат по 20 милиона паунда, а договорът да бъде за периода от 20 години.

Уест Хем вече подписа шестгодишно споразумение с „Vodafone“ за сумата от 20 милиона паунда.

Абрамович удвоява заплатата на Конте

Челси ще подходи изключително внимателно в избора на партньор, тъй като стадионът ще бъде с уникален дизайн.

Абрамович удвоява заплатата на Конте

През последните години клубът не може да се оплаче от липсата на мащабни спонсорски договори. От следващия сезон „Nike“ ще доставя екипировката на отбора и ще плаща по 60 милиона паунда на година. Освен това Челси има спонсорски договор с „Yokohama Rubber“, който възлиза на 40 милиона паунда на година. Клубът също така има споразумение с „Carabao“ за 10 милиона на година. Марката е изписана на тренировъчните екипи на отбора.