Челси се класира за четвъртия кръг за Купата на Лигата, след победа с 4:2 след продължения като гост на Лестър.

И двамата треньори направиха доста промени от отборите, които играха в последния кръг за първенството.

Грешките изобилстваха и именно те доведоха до повечето попадения в сблъсъка, но имаше и красиви голове в него.

Големият герой за Челси се оказа Франсеск Фабрегас, който най-после получи доверие от Антонио Конте и го оправда с две попадения.

Още в петата минута Педро прати топката във вратата на Лестър, но страничният съдия вдигна флага за засада, която бе буквално няколко педи.

Челси продължи да натиска и в деветата минута и Миши Батшуай бе изведен в пеналта, но закъсня да засече топката добре.

Педро продължи да е много активен и едно негово центриране срещна ръката на Василевски в наказателното поле, но реферът Робърт Медли не видя ситуацията.

Първата критична ситуация за Челси дойде в 14-та минута, когато Кейхил за малко да сгреши фатално. Той изпусна топката натиснат от Шинджи Оказаки, след което Ахмед Муса успя да стигне до топката, но вече бе застигнат от Давид Луис. Муса падна в наказателното поле, но нямаше основания за дузпа.

Абсолютно потресаваща изява на защитата на Челси и Асмир Бегович в 17-та минута доведе до откриването на резултата от Оказаки. Топката бе центрирана отдясно от Муса, и след трагичните действия на Бегович, Луис, Аспиликуета и Кейхил, Оказаки успя да прехвърли вратаря за 1:0.

В 25-та минута Педро центрира отлично и Батшуай засече с глава, но ударът му прелетя на метър встрани от вратата.

Трагедията за Челси продължи, и в 34-та минута нова смайваща проява в защита доведе до втори гол за Лестър. Пак негов автор стана Оказаки, който надигра Давид Луис, и излезлият напред Бегович не успя да стори нищо.

В 38-та минута Миши Батшуай прати топката отново в мрежата на Лестър, но преди това арбитърът отсъди игра с ръка.

В последното действие за първото полувреме, след центриране от корнер, Гари Кейхил върна един гол за Челси. Топката отново не влетя докрай, за да се оплете в мрежата, но мина с целия си обем вътре, след удара на Кейхил и добавката на Давид Луис, който направо бе във вратата.

Сезар Аспиликуета изравни с красив гол в 49-та минута, до 2:2.

Сеск Фабрегас пусна отдясно към пеналта, там Рубен Лофтъс-Чийк бе блокиран от Уес Морган, но топката попадна в Аспиликуета, и той от 20 метра с мощен удар препарира Цилер.

В 58-та минута не без основание Демарай Грей поиска дузпа, след като имаше контакт с Аспиликуета в наказателното поле на Челси, но реферът Медли отсъди друго.

Нещата малко затихнаха, а двайсетина минути преди края на редовното време двамата наставници вече вкараха голмайсторите си в игра – Диего Коста и Джейми Варди. Първо се появи испанският национал, а в 75-та минута влезе и Варди.

Коста пропусна страхотен шанс, изведен от Давид Луис сам срещу Цилер само две минути след влизането си. Преди него и удар на Батшуай мина покрай вратата.

Две невероятни положения пропиля Лестър четвърт час преди края. Първо Муса бе изведен от Цилер с пас през целия терен, и само Бегович, с върха на пръстите си успя да избие.

Веднага след това Анди Кинг с глава опита да преодолее стража на Челси, но отново не успя.

В 84-та минута Диего Коста показа класа и надигра двама защитници на домакините, за да стреля, но Цилер пак спаси.

В 89-та минута Марчин Василевски бе изгонен директно, след като удари в лицето Диего Коста, като действието му бе умишлено.

В крайна сметка обаче, за 90 минути двата тима не успяха да излъчат победител.

Фантастична комбинация, само две минути след старта на продълженията, доведе до пълен обрат, с 3:2 за Челси. Диего Коста намери Еден Азар, а той технично пусна за Фабрегас, който реализира своя първи гол за сезона.

Две минути по-късно, отново Фабрегас се разписа, за 4:2 в полза на Челси. Цилер не успя да избие една висока топка, а испанецът бе оставен сам на точката на дузпата, за да стреля необезпокояван.

С човек по-малко Лестър изобщо не успя да застраши повече Челси до края на първото продължение. И във второто нямаше много голови възможности и пред двата отбора, и темпото чувствително спадна.

Двубоят се доиграваше, и в крайна сметка приключи без повече събития.