Челси продължава да притиска отборите пред себе си в класирането и да се надява на място в Топ 4. "Сините" взеха победата в гостуването на Суонси с 1:0 и са само на две точки от четвъртия Тотнъм, макар "шпорите" още да са с мач по-малко. 

Големият герой за лондончани беше халфът им Сеск Фабрегас. Испанецът се разписа в самото начало на двубоя, с което закръгли сметката си на 50 попадения в Премиършип през цялата си кариера. Така стана едва третият футболист от родината си с подобно постижение. 

А този мач започна по перфектен начин за гостите. При първата си опасна атака Еден Азар тръгна на мощен пробив и намери по перфектен начин Фабрегас в наказателното поле. Неговият удар беше виртуозен и фалцовото му изпълнение мина точно покрай ръцете на вратаря, за да се забие в мрежата за 1:0. 

Мнозина очакваха този ранен гол да пречупи Суонси, но постепенно уелсците показаха зъби. Кайл Ноутън и Майк ван дер Хоорн изпуснаха за тях. Сеск Фабрегас и Оливие Жиру пък пропиляха шансовете пред "сините" в тези минути. 

В крайна сметка почивката дойде при нулево равенство малко след неточен удар на Виктор Моузес и двата тима оставиха развръзката за втората част. А в нея интересните положения бяха доста повече, макар да нямаше други попадения. 

Сам Клъкас и Конър Робъртс пропуснаха за домакините, преди да дойде напеченият заключителен четвърт час. Най-чистата ситуация за "лебедите" пропиля Виктор Моузес, който в 73-та минута изстреля мощен шут от наказателното поле, но на сантиметри от гредата. 

Само четири по-късно дойде и най-големият пропуск за Суонси. Тогава Андре Аю се озова в наказателното поле и стреля много опасно, но топката мина на сантиметри от лявата греда и излезе в аут. 

Точно преди изтичането на редовното време и Томас Каръл можеше да се разпише за домакините, но ударът му от наказателното поле премина болезнено близо до външната част на дясната греда, но гол така и не падна. 

В крайна сметка трите точки останаха за Челси и с тях в актива миналогодишните шампиони събраха вече 66 в актива, на две зад четвъртия Тотнъм. Суонси е точно над чертата на изпадащите със своите 33 точки, само с една повече от Саутхемптън, който е последен в опасната зона.