Челси ще направи всичко възможно, за да задържи голямата си звезда Еден Азар. 

По-рано през седмицата се появи информация, че белгиецът е информирал ръководството на клуба, че е готов да започне официални разговори за подновяването на своя договор. Настоящият контракт на футболиста с лондонския клуб изтича през лятото на 2020 година. 

Това е дошло като манна небесна за ръководството на "сините", които от своя страна искат да позлатят своя играч, правейки го най-високоплатеният в цялата Висша лига. Ход, с който да накарат Азар да не напуска "Стамфорд Бридж" идното лято. Очаква се Челси да предложи заплата от 18 млн. евро на година на играча, с което да изпревари взимащия най-много в момента - Кевин Де Брюин от Манчестър Сити, който прибира по 15 млн. на сезон. В момента Еден Азар прибира по 230 000 паунда на седмицата или 13,5 млн. пунда на година.

В последните месеци впечатляващото представяне на Азар с екипа на Челси увеличи спекулации за неговото преминаване в испанския гранд Реал Мадрид. Самият белгиец също разкри, че детската му мечта е да играе за "белия балет".

"Правим всичко възможно, за да накараме Азар да остане. Всеки привърженик на Челси обожава Азар. Той не е само голям играч, но и страхотен човек. Искаме да остане и правим всичко възможно за това", сподели президентът на Челси Брус Бък пред "beIN Sports".

От началото на сезон белгийският футболист e отбелязал осем гола в десет мача за Челси.