Надеждите на Интер да подпише с една от звездите на Реал Мадрид Лука Модрич ще изстинат, ако желания от Кралския клуб Еден Азар поднови контракта си с Челси. Това пише авторитетното италианско издание Gazzetta dello Sport.

Твърди се, че „сините“ от Лондон възнамеряват да увеличат заплатата на белгийския халф на 18 милиона евро (нетна сума) на сезон и продължат срока на контракта му, който изтича през юни 2020 година.

Ако в действителност Азар приеме, то при всички случаи „белите“ ще положат максимално усилия, за да задържат Модрич.

Припомняме, че през лятото на 2018 година имаше слухове, че капитанът на Хърватия може да премине при „нерадзурите“, но действащият европейски клубен шампион в лицето на президента Флорентино Перес положи максимално големи усилия, за да осуети раздялата.

Близки до италианския гранд твърдят, че Интер възнамерява да направи нов опит за привличането на Модрич през лятото на 2019 година. Тогава от договора на халфа с „белия балет“ ще остава само още една година. Източници, запазили анонимност обаче твърдят, че на „Бербанеу“ обмислят да предложат подобряване на финансовите параметри на контракта на Модрич.

След силната година, която направи, 33-годишния Модрич спечели наградата The Best на FIFA, а сега е сочен за основен претендент за „Златната топка“. Церемонията, на която ще бъде излъчен новият носител на трофея е на 3 декември.

Още новини:

Азар готов да стартира преговори за нов договор с Челси

Модрич призна за "черно тото" в съблекалнята на Реал заради Роналдо