Най-скандалната случка от началото на сезона в Англия вече може да се смята за приключена. Ръководството на Челси глоби вратаря Кепа Арисабалага с една седмична заплата за поведението му в продълженията на финала за Купата на Лигата на Англия с Манчестър Сити, той се извини на мениджъра Маурицио Сари, който на свой ред го прие, и томахавките бяха заровени. 

Във въпросния случай, испанският страж отказа да бъде сменен, въпреки че имаше заявка за това от страна на треньора. Резервата Вили Кабайеро дори беше на тъчлинията, готов да влезе, но Кепа прояви инат, остана на терена, пази при дузпите, а Сари беше бесен.

Впоследствие и двамата обявиха, че се касае за едно голямо недоразумение и че няма лоши чувства между тях. Сега го изразиха и с позициите си пред официалния сайт на клуба, малко след като стана ясно какви са мерките, предприети от лондончани към най-скъпия вратар в света за поведението му. 

"Мислих много за постъпката си от неделя. Въпреки че имаше огромно недоразумение в цялата ситуация, аз не я комуникирах правилно като цяло. Днес се извиних лично на мениджъра, на Вили Кабайеро и на съотборниците си, както и на всички в клуба. Сега искам да поднеса извиненията си и към феновете."

"Обещавам да се поуча от грешката си и съм готов да приема наказанието, което ръководството е готово да ми стовари. То е напълно заслужено", заяви Арисабалага пред сайта на клуба, а становище имаше и от Маурицио Сари. 

"Кепа и аз проведохме добър разговор за целия този случай. Да, имаше огромно недоразумение, но той разбра, че не е постъпил правилно с начина, по който реагира. Той се извини на всички по отделно. Вече клубът решава как да постъпи с него, но за мен този случай е приключен", заяви Сари.