Вратарят на Арсенал Петър Чех записа своята суха мрежа под номер 200 в английския футбол. Чехът не допусна попадение в двубоя срещу Уотфорд днес, който „артилеристите“ спечелиха с 3:0.

„В момента не сме в най-добрата си форма, резултатите са срещу нас. Трябва да намерим път и да излезем от тази ситуация. През седмицата спечелихме в Милано срещу Милан, продължихме днес и срещу Уотфорд. Вкарахме три гола, които дойдоха в точните моменти“, коментира Чех.

Стражът се отличи със спасена дузпа от Трой Дийни.

„Трой Дийни вкара дузпа, когато играхме в Уотфорд. Днес обаче чувствах, че е моят момент. Мисля, че моментът, в който се хвърлих беше наистина точен. В някои мачове усещаш, че можеш да направиш правилното нещо. Това е наистина страхотно лично постижение. Трябваха ми 16 или 18 мача, за да запиша 199-ата си суха мрежа, но след това чаках 11 мача. Понякога беше много трудно. Днес обаче най-важното бе, че победихме“, каза още той.

От своя страна Обамеянг, който се отчете с гол, сподели: „Днес целият тим положи страхотни усилия. За мен също се получи много добре – вкарах гол и трябва да благодаря на съотборниците си. Никак не е лесно да дойдеш в нов отбор, в ново първенство. Моментът е труден и за самия клуб, но възвръщаме формата си, което е най-доброто за нас.“