Вратарят на Арсенал Петър Чех отправи лек укор към бившия си тим Челси, като подчерта дефанзивният стил, който изповядват лидерите в класирането.

През декември изказване в подобен стил имаше и от Жозе Моуриньо, който каза, че „сините“ обичат да вкарват защитници в последните 20 минути от мачовете, когато водят в резултата. Стабилността в отбрана със сигурност бе една от причините за серията от 13 поредни победи, която Челси постигна, а явно останалите претенденти се опитват да повлияят и върху психиката на момчетата, ръководени от Антонио Конте.

Чех, който има 10 сезона като футболист на Челси зад гърба си, обясни недвусмислено каква е разликата между бившия и настоящия му клуб след успеха с 4:0 над Суонси Сити. „Ние се нуждаем от победи в следващите мачове, тъй като не бива да им позволяваме да увеличават разликата помежду ни“, каза опитният чешки вратар. „Ако всички печелят точки, то Челси ще започне да усеща напрежение. Това е най-добрият сценарий за отборите, които се опитват да ги догонят.“

„Това, което най-много ми хареса при нашата победа, беше стилът ни. При 2:0 ние не спряхме да играем, за да почнем да пазим резултата. Просто продължихме по същия начин“, коментира Чех.