Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо очевидно даде ход на любимия си прийом – психологическата война с големите съперници. Португалецът заяви, че неговият тим много трудно ще догони лидера във Висшата лига Челси по простата причина, че „сините“ играят много защитен футбол.

Лондончани заемат първото място с комфортен аванс пред останалите след първите 17 кръга. Те имат 43 точки на сметката си, а най-близо до тях е Ливърпул с 37. Юнайтед от своя страна е чак 6-и с пасив от цели 13 пункта.

Специалния отчете факта, че Челси обича да печели мачовете си с по 1:0, като няма скрупули да пази благоприятен за себе си резултат с вкарването на още дефанзивни футболисти в игра. Подобно твърдение със сигурност е крайно любопитно не само заради факта, че Моуриньо е легенда на „сините“ и с него те постигнаха едни от най-големите успехи. Тъкмо португалецът беше човекът, който за първи път наложи подобна философия в столичния клуб и обърна фокуса към защитната игра.

„Трябва да бъда честен и да кажа, че ще ни е трудно да догоним Челси. Не просто заради разликата в точките, но също така заради тяхната философия на игра – те вкарват един гол и печелят. Те се защитават доста и го правят добре“, коментира Моуриньо пред клубната телевизия на Юнайтед.

„Когато печелят даден мач, за последните 20 минути вкарват в игра защитници. На тях им е все едно какво мислят или казват хората за това. Те просто искат да спечелят. По тази причина не виждам как те ще загубят много точки.“

„Математически е възможно да ги догоним, но реално ще ни е много трудно да го направим. Разликата в точките трябва да се вземе под внимание“, допълни Моу.