Бърнли постигна ценна победа в двубой от 20-ия кръг на Премиършип с 2:0 над Уест Хем. Головете за успеха реализираха Крис Уууд и Макнийл.

Уест Хем създаде опасност пред вратата на съперника още в 11-ата минута, но вратарят на домакините се справи с изстрел на Огбона. Четири минути по-късно Ашли Барнс намери отлично Крис Ууд, който прониза вратата на "чуковете", за да изведе отбора си напред в резултата.

Домакините съумяха да удвоят преднината си преди почивката, след като в 34-ата минута Ашли Уестууд намери отлично в наказателното поле Макнийл и той от няколко метра се разписа за 2:0. Бен Мий също имаше шанс за гол, но не сполучи.

През втората част Ашли Барнс пропусна да направи резултата класически в 52-ата минута, но вратарят на гостите спаси. Четири минути по-късно Ууд пропусна от изгоден шанс.

Уест Хем отвърна само с няколко опасни удара към вратата на домакините, но до гол така и не се стигна. Така "виненочервените" спечелиха ценна победа, но все още са в зоната на изпадащите с актив от 15 точки и 18-ото място, като Саутхемптън имат същия точков актив, но по-добра голова разлика. Уест Хем са на 11-ото място с актив от 27 точки.