Челси се възползва по най-добрият начин от провалите на Арсенал и Тотнъм в 20-ия кръг, записвайки минимален успех с 1:0 при гостуването си на Кристъл Палас. Единственият гол дойде в 51-ата минута, когато Н’Голо Канте бе точен след подаване на Давид Луиш. Така „сините” са четвърти с 43 точки и остават четвърти, но са на две точки зад втория Тотнъм, а и с точка зад третия Манчестър Сити, който обаче има мач в пасив. Кристъл Палас пък остава на 14-ото място с 19 пункта. 

Победата е добра за Челси, тъй като отборът най-сетне прекъсна негативната серия от пет поредни гостувания на отбори от Лондон, в които не може да запише успех. Тимът от "Стамфорд Бридж" имаше две равенства и три загуба в последните си три "гостувания" в Лондон.

Маурицио Сари подреди своите футболисти в схема 4-3-3, като на върха на атаката действаха Еден Азар, Оливие Жиру и Уилиян. Кепа бе на вратата, а Канте, Рос Баркли и Жоржиньо бе триото в средата. Рой Ходжсън прибегна до 4-5-1, като Уилфрид Заха водеше атаката на „орлите”.

Мачът стартира в „тихо” темпо, като двата отбора се опитваха да се надхитрят в първия четвърт час. Уилфред Заха поиска дузпа в десетата минута след единоборство с Антонио Рюдигер, но наказателен удар не последва. Три по-късно пък именно Рюдигер отправи анемичен удар, който премина край десния страничен стълб на Висенте Гайта.

В 17-ата пък дойде първата стойностна възможност пред Челси. Н’Голо Канте отправи топовен изстрел от средна дистанция, който премина плашещо близо край вратата на „орлите”.

В 28-ата пък Жиру вкара прекрасен гол за „сините”, но бе в засада и попадението бе отменен. Малко по-късно и Жоржиньо опита мерника си, но бе далеч от истината.

В 35-ата пък Уилиян имаше невероятен шанс да открие резултата на „Селхърст Парк”, но ударът му от пряк свободен удар срещна дясната греда на Гайта. Секунди по-късно Баркли можеше да вкара един от красивите голове досега през сезона в Премиър лийг, ала ударът му също срещна дясната греда на Палас.

Втората част започна по фантастичен начин за тима на Сари, който удари пръв в 51-ата минута. Давид Луиш прехвърли добре топката зад отбраната на Палас, намирайки Канте, който с фин удар преодоля Гайта и зарадва привържениците на Челси – 1:0. До този момент Кристъл Палас продължи да няма точен удар посока вратата на „сините”, докато Челси бе конролиращият играта отбор.

В 68-ата пък Гайта реагира добре след удар на Уилиян, а в 73-ата дойде вторият гол на Жиру, който бе отменен. Голът бе изключително красив, а според лайнсмена Жиру е бил в засада. Видеоповторенията обаче не доказаха това.

Постепенно обаче „жълтите гости” в тази среща се прибраха по-назад, като си личеше ясно умората у тях. По този начин Кристъл Палас опита да „натисне” опонента си, търсейки попадение, но в крайна сметка до гол във вратата на Кепа не се стигна.

В първия си мач за 2019-а година Челси приема Саутхемптън у дома, докато Кристъл Палас ще пътува до Уулвърхемптън, за да мери сили с едноименния тим.