Свързахме се с председателя на Официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед Емил Йорданов, след като българите влязоха в топ 3 на света.

- Чудесно постижение за фен клуба, на какво се дължи всичко това?
- Наистина успехът е много голям. Той се дължи най-вече на упоритата работа и на доверието на всички, защото да ти повярват 427 човека, които в момента даже още се увеличават, наистина говори много. Отговорността, както на мен като председател на фен клуба, така и на целия управителен съвет, става все по-голяма с всеки изминал ден. Това постижение се дължи най-вече наистина на много работа и лишения.

- Новият сезон започна, а "червените дяволи" започнаха с две победи от по 4:0, след което и 2:0 над Лестър, как ще коментирате представянето до този момент?
- Това е много добро начало, както за нас като фенове, така и за отбора, за да се върне това самочувствие – самочувствието на победител. Не можем да правим кардинални заключения и прогнози относно това какво ще стане, защото 38 кръга са прекалено много. Нека кажем, че в момента отборът има известно израстване, много по-различен е от миналата година, но тогава също започнахме с 3 победи и след това последва падение. Въпреки това аз се надявам, че този път Моуриньо няма да остави така нещата, спазвайки неговата традиция – всеки отбор, който е бил в този сезон, винаги ги прави шампиони. Това разбира се е мечта за всички нас, защото вече 3 години чакаме този момент. Юнайтед не сме свикнали да не ставаме шампиони или да не сме в топ 3. Така че наистина стискам палци само да са здрави момчетата и много да ни радват.

Фен клуб на Манчестър Юнайтед

източник: Фен клуб на Манчестър Юнайтед

- Златан Ибрахимович се завърна на "Олд Трафорд", как ще се отрази това на отбора?
- За мен това е изключително! Това е един голям мъж. След такава контузия и то на 35 години, да се възстановиш и даже да подпишеш договор с Манчестър Юнайтед е уникално. Това е показател, че Моуриньо най-вече е вярвал в него. Ето това е духът на Юнайтед – да вярваш. Това също така е страхотна възможност за по-младите момчета в отбора, защото той ще донесе много голямо самочувствие в тима и много голяма подкрепа за тези момчета, тъй като те имат много какво да научат от него. Той е роден победител! Той каза: „Аз идвам,  завземам и побеждававм!“. Така че добре дошъл, Ибра! Аз съм много щастлив от неговото завръщане.

- Какви са вашите следващи цели?
- Номер 1 цел си остава другата година по това време да празнуваме не трето, а първо място на фен клубовете в света. Само 260 мембъра ни делят от първото място, така че ако всеки от тези 427 члена, които са част от клуба в момента, доведе по 1 приятел, ние имаме възможност да бъдем и първи.

- А мечтите?
- Мечтите са неограничени и безплатни, както за мен, така и за всички. Мечтите ни са да доведем колкото се може повече легенди в България и всичките членове на клуба да се срещнат с тях. Сред мечтите ни е и това да посещаваме повече мачове на Манчестър Юнайтед, още повече да вдигаме нивото на България от името на Юнайтед в Манчестър, както е в момента. Искаме и да продължаваме да радваме децата. Общо взето всичките ни мечти от изминалите години си остават същите с тази разлика, че вече ще бъдат с още по-големи отговорности и съответно – последвани от по-големи постижения.  

- Как ще коментирате и жребия в Шампионска лига и до къде може да стигне отбора?
- Жребият никак не е лесен. За мен лесни съперници вече няма. Всеки един фен иска отборът да мине груповата фаза, да продължи напред и разбира се – да носи още повече успехи. Няма да е лесно.

- Как фен клубът може да се развива и да увеличава феновете си в България?
- Най-вече, както вече казах, това, че сме на трето място, е едно огромно гласуване на доверие. Ако всички тези хора, които са си платили членството са доволни от нас, то те най-вероятно ще привлекат и още хора във фен клуба. Иска ми се още да се развиваме и да постигнем още много цели. Искам да станем номер 1 в Света. Аз не се примирявам с постигнатото до момента, просто защото съм много амбициозен и искам да продължим все нагоре и само нагоре и наистина българският фен клуб да достигне мястото, което заслужава, а това е върха на класацията!