Председателят на официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед, Емил Йорданов, с умиление си спомня за незабравимия миг, когато получава имейл от любимия си отбор преди осем години на 17 юли. 

Макар и на километри от родната страна, на кораб в Норвегия, Емил се чувства по-горд и патриотично настроен от всякога, когато научава, че фен клубът е официално признат от „Червените дяволи“: „Когато отворих имейла, изкрещях толкова силно от радост, че колегите ми на кораба се уплашиха и ме попитаха дали имам нужда от лекар. Казах им, че това е проявление на най-чистото щастие в живота ми!“

Успехът обаче не идва лесно. Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в България кандидатства за официално признание още през 2009г., когато членовете му наброяват около 70-80 души. Въпреки че изискването на „червените дяволи“ е фен клубът да има минимум 50 мембършипа – критерий, който нашите момчета отдавна са покрили – усилията им се оправдават едва през 2010 г.

Емил Йорданов смята, че за този успех са спомогнали всички благотворителни дейности, които фен клубът провежда през годините. Сред тях са акции по кръводаряване, изграждане на спортни площадки, набиране на дрехи и консумативи за детски домове, както и организиране на турнири за деца лишени от родителски грижи.

Следващата заветна цел на българския фен клуб е да извоюва своето място в Топ 10 сред страните с фен клубове на британския тим, сред които миналата година бяха Хонг Конг, Скандинавският фен клуб, Английският фен клуб, Гибралтар, Гърция, Малта. Г
лавният критерий за постигането на тази мечта е броят членове на клуба да наброява поне 350 души. 

В момента момчетата са по-близо от всякога до този успех, благодарение на кампанията за подновяване на членство, която тече от май месец насам, а срокът за записване е 25 юли.