Брайтън намери място на четвъртфиналите в най-стария клубен футболен турнир в света ФА Къп. Това стана след лежерен успех над нискоразредния Ковънтри на стадиона на "чайките". Без да се напрягат особено, елитните футболисти надделяха с 3:1 и намериха място сред най-добрите осем.

Всичко в този мач беше решено още преди почивката с двата бързи гола на Юрген Локадия и Конър Голдсън. След подновяването на играта и Леонардо Уйоа оформи класиката, преди Джонсън Кларк-Харис да оформи крайния резултат с почетен гол за слабаците, но той беше само за статистиката.

Двубоят започна със закъснение заради големия интерес към него. И още след четвърт час игра Брайтън заби първия пирон в ковчега на нискоразредния си съперник. Тогава Антони Нокер намери Юрген Локадия с перфектно центриране от десния фланг и холандецът щеше да скъса мрежата за 1:0. 

Всичко на практика приключи в 34-та минута, когато "чайките" поведоха с 2:0. Тогава Маркус Зютнер центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на Конър Голдсън, който от границата на наказателното поле прониза мрежата, макар че би в обсега на вратаря, който обаче не можа да се намеси. 

Така почивката дойде с два гола аванс за елитния тим, а след подновяването на играта темпото рязко спадна. И въпреки това Брайтън подпечата категоричното си превъзходство и с трети гол. 

Той падна в 61-та минута, когато Джак Гримър центрира перфектно отдясно и намери непокрития Леонардо Уйоа. Аржентинецът с глава насочи топката в мрежата за 3:0 и сложи на практика точка на спора. 

Все пак Ковънтри се записа за статистиката с почетен гол в 77-та минута, дело на Джонсън Кларк-Харис, който с мощен шут се разписа при една грешка на защитата. Така беше оформен и крайният резултат, а Брайтън ще чака жребия за четвъртфиналите в понеделник.