Отборите на Брайтън и Уест Хем Юнайтед не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от 36-ия кръг на английската Висша лига. Дани Уелбек откри в 84-ата, но Саид Бенрама донесе точката за „чуковете“ в 87-ата минута.

Двубоят бе равностоен през по-голямата си част и равенството изглежда като закономерен резултат. И двете попадения в срещата паднаха в последните 10 минути на двубоя.

Първо, в 84-ата минута „чайките“ откриха резултата, когато резервата Пърси Тау изведе по прекрасен начин зад защитата на гостите Дани Уелбек. Бившият английски национал пое добре топката, влезе в наказателното поле и копна топката над излезлия да го пресрещне Лукаш Фабиански за 1:0.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Само три минути след това обаче лондончани изравниха. Владимир Цофал центрира отдясно в наказателното поле, Бен Уайт игра с глава и изчисти. Топката обаче попадна в Саид Бенрама, който с отличен изстрел от дъгата пред пеналтерията намери левия ъгъл на Роберт Санчес за 1:1.

С тази точка Брайтън събра 38 в актива си и остава на 17-ото място, с една по-малсо от Нюкасъл и Бърнли. За Уест Хем обаче този резултат, до голяма степен слага край на надеждите на тима за участие в Шампионската лига догодина. „Чуковете“ остават на шестата позиция с актив от 59 точки, с пет по-малко от четвъртия Челси при оставащи само два мача до края на сезона.