Брайтън изплува на върха на втория ешелон на английския футбол след победата си у дома над Нотингам Форест с убедителното 3:0. Глен Мъри с две попадения и Антони Нокер изковаха успеха за тима от крайбрежието, който е непобеден след първите два кръга на шампионата в Чемпиъншип и преди изиграването на останалите двубои от рунда ще стои на върха на подреждането.

Мачът започна равностойно, като гостите от Форест дори имаха ранни възможности да се разпишат. Но не успяха да го сторят. За сметка на това получиха гол в 29-та минута, когато Гаетан Бонг центрира от десния фланг и от 5-6 метра непокритият Антони Нокер прониза мрежата на Нотингам за 1:0.

При този резултат дойде и почивката, въпреки че до началото ѝ гостите имаха няколко шанса да изравнят. След подновяването също, но пропуските им валяха един след друг. И в крайна сметка бяха наказани в 68-та минута, когато след центгриране от пряк свободен удар топката беше отклонена от израелеца Томер Хемед към Глен Мъри и той на празна врата направи 2:0.

Последваха няколко пропуска пред вратата на Нотингам, преди в крайна сметка Глен Мъри окончателно да убие интригата. В 82-та минута при една страхотна контра на Брайтън Сам Болдок излезе зад защитата и свърна топката към непокрития Мъри около точката на дузпата и той прониза мрежата на противника за трети път.

При този резултат завърши и мачът, а в крайна сметка след този развой Брайтън излезе начело на класирането с четири точки, а Нотингам остава с три точки в средата на таблицата и пред треньорския щаб ще има доста въпросителни за представянето в защита в този мач.