Отборите на Нотингам Форест и Бъртън Албиън сътвориха невероятно голово шоу още в началото на сезона. Нотингам победи с 4:3 своя съперник в първия кръг от новата кампания в Чемпиъншип.

Само за едно полувреме двата тима си вкараха общо четири гола за 2:2, а освен това предложиха страхотни емоции на феновете на "Сити Граунд". През второто полувреме домакините успяха, макар и трудно да измъкнат трите точки.

Домакините от Форест започнаха по-добре и първи откриха резултата, след като Джордж Грант намери на метър от голлинията защитника Брит Асомбалонга и той на празна врата нямаше как да сбърка - 1:0.

Но това не пречупи новаците. Между 27-та и 30-та минути те сътвориха пълен обрат, като първо Лукас Ейкинс изравни с хубаво изпълнение, а после Лойд Дайър осъществи пълния обрат с хубаво попадение.

В крайна сметка задъханото от събития първо полувреме приключи с гол. Във втората минута на продължението на частта Томас Лам с хубав далечен изстрел точно до гредата изненада вратаря на Бъртън и оформи равенството 2:2.

След подновяването на играта в 50-ата минута Оливър Бърк беше на точното място, близо до вратата на съперника, за да засече топката в мрежата за 3:2.

В 77-ата минута след бърза контраатака отдясно Брит Асомбалонга успя да се разпише с глава за 4:2.

Дрмата продължи до самия край на срещата. В 90-ата минута след чудесно центриране Том Нейлър засече с глава за крайното 4:3. В продължението гоастите можеха да стигнат до изравнителен гол, но все пак победата в началото на сезона отиде при Нотингам Форест.

Останалите резултати от съботната програма на Чемпиъншип:

Бирмигам – Кардиф 0:0

Блекбърн – Норич 1:4

Бристъл Сити – Уигън 2:1

Дарби – Брайтън 0:0

Хъдърсфийлд – Брентфорд 2:1

Ипсуич – Барнзли 4:2

Рединг – Престън 1:0

Родъръм – Уулърхемптън 2:2