Представителят на Висшата лига Борнемут беше наказан за неспазване на правилника за борба с допинга. "Черешките" отнасят наказание заради това, че са дали грешна информация за местонахождението на свои играчи преди мача с Манчестър Юнайтед. 

По правилник, те трябва да дадат точен адрес на всеки свой играч, когато допинг-ченгетата го поискат. Те са искали да направят внезапна проверка на играчи преди битката с "червените дяволи", но те не са били на посочените места. 

Поради тази причина Борнемут ще плати глоба от 35 хил. паунда за нарушаването на този правилник. Сумата е окончателна и не подлежи на никакви обжалвания. Тази санкция идва само ден, след като играчът на "черешките" Тайрън Мингс беше наказан за пет мача заради инцидента със Златан Ибрахимович. 

Иначе подобна санкция сполетя и Манчестър Сити по-рано през сезона за абсолютно същото провинение в края на миналата година. По-рано през седмицата пък Борнемут беше глобен с 3000 паунда от здравните власти за даване на потенциално нехигиенична храна на феновете си.