Борнемут спечели първата си победа за календарната 2024 година при гостуването на Бърнли в ранния неделен двубой от ВЛ. По един гол в двете полувремена за крайното 2:0 реализираха Джъстин Клуиверт и Антоан Семеньо. С този успех гостите вече са на 11 точки над зоната на изпадащите и на също толкова от седмото място, което може да дава право на участие в Европа през следващия сезон.

Джъстин Куиверт откри резултата за Борнемут в 14-а минута с четвъртия си гол за сезона във ВЛ. Топката бе пратена зад гърба на защитата на Бърнли, 24-годишният нидерландец стигна пръв до топката, смени посоката на движение и реализира със следващото си докосване.

Бърнли вече няма победа вече в 9 мача, а най-добрите положения за домакините дойдоха в края на първото полувреме. Първо Давид Фофана излезе сам срещу вратаря, подаването на Одобер бе малко по-дълго от необходимото, Нето излезе навреме и предотврати гол за домакините. След това от пряк свободен удар Якоб Брун-Ларсен можеше да изравни, но отново реакцията на Нето бе чудесна.

През второто полувреме Борнемут продължи да се защитава близо до наказателното си поле. Бърнли отправи 20 удара, от които 6 се оказаха точни. Хората на Венсан Компани изпълниха 7 корнера, имаха 75% от времето владението на топката, но въпреки това не стигнаха до изравнително попадение.

В 88-а минута на двубоя Луис Кук намери Семеньо на чиста позиция и фланговият футболист на Борнемут реализира за 2:0. Това бе негов пети гол за сезона и втори срещу този съперник в рамките на този шампионат.

Бърнли остава в зоната на изпадащите като разликата до спасителното 17-то място е 11 точки при оставащи също толкова срещи до края на първенството.