Футболистите на Манчестър  Юнайтед и Манчестър Сити са си спретнали як бой в тунела след неделното дерби от 16-ия кръг на Висшата лига. Авторитетното издание „Гардиън” съобщава, че от 20-ина от играчите и от щабовете на двата тима са влезли в сериозни конфронтации след края на двубоя, завършил с победа от 2:1 за „гражданите”. Наложила се е и намесата на органите на реда, както и на стюардите.

Манчестър е небесносин, а Сити вече гледа към титлата

Освен словесни престрелки, са се раздавали юмруци и са хвърчали бутилки, съобщава още британският вестник. Също така Микел Артета, който е асистент на мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола, е получил среиозна аркада на веждата, а кръв се е стичала по цялото му лице.

По непотвърдена информация пък още един член на екипа на каталунския специалист се е нуждаел от медицинска помощ след разправия с мениджъра на Юнайтед Жозе Моуриньо. Специалния е поискал от победителите да покажат повече уважение към загубилия тим и да намалят децибелите.

Моуриньо: Футболните богове пазят Сити

Моуриньо е нахлул в съблекалнята на съперника и е влязъл в конфликт с младия страж на „гражданите” Едерсон. Двамата започнали да сипят обиди един върху друг на португалски, като Моуриньо е обвинил бразилския вратар , че е бавил времето по времето на мача. След това пък на чист английски е използвал и следните думи: „По дяволите, трябва да покажеш респект. Кой си ти?”.

Ромелу Лукаку също не е останал безучастен към случващото се, а според „Гардиън” нещата са ескалирали, като очевидци описали ситуацията като махленска свада.

Феновете на Юнайтед разкъсаха трагикомика Лукаку

Също така има сведения, че Моуриньо е бил ударен от пластмасова бутилка, както и че е бил заливан с мляко.

Щом нещата поутихнали Специалния се отправил към стаята на съдиите, за да изрази недоволството си от отсъждането на Майкъл Оливър при съприкосновението между Андер Eрера и Николас Отаменди в наказателното поле в 78-ата минута на срещата.

По-късно Моуриньо се появи на пресконференция, по време на която с нищо не подсказа на журналистите за въпросните събития в тунела и в съблекалните на „Олд Трафорд”.

„Гардиън” допълва, че Серхио Агуеро и  Бернардо Силва не са присъствали на случилото се в съблекалнята на Сити. Останалите от играчите на гостите обаче били силно подразнени от изявите на Моуриньо, както и от факта, че Лукаку и други от играчите на Юнайтед също са взели участие.  Както е известно, в тунела на „Олд Трафорд” винаги присъстват поне двама полицаи, които са спомогнали за въстановяването на реда.