Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола очаквано не се съгласи с голяма част от твърденията на своя колега от Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо след градското дерби. Сити победи на „Олд Трафорд” с 2:1 и Гуардиола подчерта, че това е вследствие на стремежа да се играе футбол.

В същото време Моуриньо имаше немалко претенции към съдията Майкъл Оливър, за когото смята, че е подминал чиста дузпа в полза на „червените дяволи” през второто полувреме.

Правилно ли не отсъдиха дузпа за Юнайтед?

„Миналият сезон беше същото – ние спечелихме тук, а тогава пак реферът беше виновен. Днес пак е така”, контрира Гуардиола. „Вчера той пак говори за съдията. Ние имахме 75 процента владение върху топката, което значи, че сме искали да играем. Дойдохме тук и го сторихме.”

„Не съм съгласен, че нашите футболисти падат лесно. Това е аргумент, в който отказвам да повярвам.”

Моуриньо: Футболните богове пазят Сити

„Показваме стила, който искам да виждам. Можем да играем по такъв начин в Англия. Хората казваха, че не можем да играем като Барселона във Висшата лига, но е възможно и го правим. Знаех го още миналия сезон. Винаги съм вярвал, че го можем. Всеки може да играе, както сметне за добре, в това се крие красотата на футбола. Доволен съм, че отидох на „Стамфорд Бридж” и „Олд Трафорд” и постигнах победи по този начин.”

„Спечелихме отново на „Олд Трафорд”, това ме радва най-много. Играхме добре, с много кураж. Затова съм щастлив. Спечелихме, защото бяхме по-добрите. Все още е декември, а ако имаме 11 точки преднина, когато през април играем второто дерби може би ще ви кажа, че сме спечелили титлата”, заключи Гуардиола.